De productsleutel van Windows achterhalen: 9 stappen (met afbeeldingen) - wikiHow (2024)

Pdf downloaden

Bijdragen vanwikiHow-redactie

Pdf downloaden

In dit artikel:

Bij een werkende computer

Bij een vastgelopen computer

Gerelateerde artikelen

Bronnen

Ben je de productsleutel (Product Key) van Windows kwijt? De sleutel van 25 tekens is elke keer vereist wanneer je Windows opnieuw wilt installeren of een oude versie van Windows op een nieuwe computer wilt plaatsen. Je hebt het ook nodig als je grote wijzigingen aanbrengt in de hardware van je computer. Helaas is het erg gemakkelijk om de sticker kwijt te raken waar de productsleutel op staat. Dat is het moment waarop je de hulp in zal moeten roepen van speciale (gratis) software. Lees verder bij stap 1 om te leren hoe je de productsleutel van Windows weer kunt achterhalen, zelfs als je computer niet meer werkt.

Methode 1

Methode 1 van 2:

Bij een werkende computer

Pdf downloaden

  1. 1

    Download een programma om productsleutels te achterhalen. Er zijn een aantal verschillende freeware programma's waarmee je snel een productsleutel kunt achterhalen zonder te veel gedoe of technische kennis. De meest gebruikte programma's zijn ProduKey en KeyFinder.

    • Beide programma's zijn gratis te krijgen. Download je KeyFinder, dan is de gratis versie zeer geschikt voor dit doel.
    • Zorg dat je de programma's alleen van de website van de ontwikkelaars downloadt. Dan weet je zeker dat je niet per ongeluk iets downloadt waar ook ladingen malware of virussen op meeliften. ProduKey wordt gemaakt door NirSoft en KeyFinder door Magical Jelly Bean.
    • Als je antivirusprogramma meldt dat KeyFinder een kwaadwillend programma is, controleer dan nogmaals of je het wel van de officiële website hebt gedownload, en ga daarna pas verder met de installatie.
  2. 2

    Start het programma om de sleutel te achterhalen. Wanneer je het programma voor de eerste keer draait, krijg je een lijst te zien met ondersteunde programma's waar de sleutel van achterhaald kan worden. Ga op zoek naar jouw versie van Windows in de lijst met programma's.

    • Deze programma's kun je ook gebruiken voor het achterhalen van de productsleutels voor Microsoft Office.
  3. 3

    Schrijf op wat de sleutel is. Wanneer je een programma selecteert krijg je de sleutel ervan te zien met de naam "Product Key" of "CD Key". Windows productsleutels zijn 25 lettertekens lang, verdeeld in 5 groepen van 5 lettertekens elk.[1]

    Advertentie

Methode 2

Methode 2 van 2:

Bij een vastgelopen computer

Pdf downloaden

  1. 1

    Maak een Linux live opstartschijf. Als je computer is vastgelopen en niet meer op wil starten, dan kun je een Linux Live opstartschijf (boot disk) gebruiken om te proberen de bestanden die je nodig hebt te redden van de niet goed meer functionerende harde schijf. Je hebt hiervoor een USB-stick nodig met tenminste 1 GB aan ruimte, naast een tweede computer die het wel doet, om de schijf te maken en de sleutel te kunnen achterhalen. Het maken van de Linux Live boot disk zal alle gegevens op de USB-stick wissen.

    • Download UNetbootin. Met deze utility kun je snel een opstartschijf maken waar Ubuntu Live op staat. UNetbootin is gratis verkrijgbaar via Sourceforge.
    • Start UNetbootin. Selecteer "Ubuntu" via "Select Distribution" en de meest recente Live versie via het menu "Select Version". Heb je een 64-bit machine, selecteer dan de x64 versie.
    • Selecteer "USB-stick" via het menu "Type" en daarna de stationsletter van je USB-stick uit het menu "Drive". Klik op OK om de procedure te starten.
    • Wacht tot de schijf is gecreëerd. UNetbootin zal de Ubuntu-bestanden downloaden en daarna alles naar de schijf kopiëren, die ondertussen opstartbaar wordt gemaakt. Deze procedure kan even wat tijd kosten, zeker als je een langzame internetverbinding hebt.
  2. 2

    Start de haperende computer op. Plaats de nieuw gecreëerde USB opstartschijf in de haperende computer en stel die zo in dat er vanaf de USB-stick wordt opgestart . Je kunt de opstartvolgorde wijzigen in het BIOS. Kijk op wikiHow voor meer artikelen over het wijzigen van de opstartvolgorde, zodat de computer opstart vanaf de USB-stick in plaats van de harde schijf.

  3. 3

    Laad de Live desktop. Wanneer de computer opstart vanaf de USB-stick krijg je het UNetbootin- menu te zien. Selecteer "Default" uit de opstartopties en wacht tot het Ubuntu-bureaublad is geladen.

  4. 4

    Zoek de productsleutel en kopieer die. Ben je opgestart met Ubuntu, open dan de bestandsverkenner en ga naar C:\Windows\System32\. Zoek de map config en kopieer deze naar de USB-stick. Deze map is meestal niet groter dan 300 MB.

    • Wanneer je de config map kopieert naar de USB-stick, maak dan de originele structuur van de map aan, zonder de Windows map. Bijvoorbeeld: als de stationsletter van je USB-stick gelijk is aan E:, creëer dan de mappen E:\Windows\System32\ en kopieer de config map daarin.
  5. 5

    Plaats de USB-stick terug in de werkende computer. Zet de computer die niet meer werkt uit en plaats de USB-stick terug in de functionerende computer. Download ProduKey. Klik met de rechtermuisknop op het icoontje van ProduKey en selecteer "Run as Administrator" (zie de voorgaande sectie).

  6. 6

    Zoek de sleutel. In het hoofdscherm van ProduKey klik je op File → Select Source. Selecteer "Load the product keys from external Windows directory", en selecteer daarna de Windows-map die je op de USB-stick hebt gemaakt. Je Windows Productsleutel zal vervolgens getoond worden in het hoofdscherm van ProduKey.

    • De Windows productsleutel is 25 lettertekens lang en wordt verdeeld over 5 groepen van 5 lettertekens elk.[2]

    Advertentie

Over dit artikel

De productsleutel van Windows achterhalen: 9 stappen (met afbeeldingen) - wikiHow (14)

Bijdragen van:

wikiHow-redactie

wikiHow-redacteur

Dit artikel is nagelezen door onze redactie, die artikelen controleert op juistheid en compleetheid.

Ons team van deskundigen loopt het werk van de redactie na om te zorgen dat artikelen die op wikiHow te lezen zijn aan alle kwaliteitseisen voldoen. Dit artikel is 14.467 keer bekeken.

Categorieën: Software

In andere talen

English:Check Your Windows Product Key

Español:revisar tu clave de producto Windows

Português:Verificar a Chave do Produto de seu Windows

Deutsch:Deinen Windows Produktschlüssel überprüfen

Русский:проверить ключ продукта Windows

Bahasa Indonesia:Memeriksa Kode Produk Windows

Français:identifier sa clé de produit Windows

العربية:معرفة رمز ترخيص نسخة الويندوز

ไทย:เช็ค Product Key ของ Windows

中文:查看Windows产品密钥

Türkçe:Windows Ürün Anahtarı Nasıl Bulunur

한국어:윈도우즈 제품키 확인하는 방법

हिन्दी:विंडोज प्रॉडक्ट की पता करें (Check Your Windows Product Key)

  • Afdrukken

Deze pagina is 14.467 keer bekeken.

De productsleutel van Windows achterhalen: 9 stappen (met afbeeldingen) - wikiHow (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Pres. Lawanda Wiegand

Last Updated:

Views: 6546

Rating: 4 / 5 (51 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Pres. Lawanda Wiegand

Birthday: 1993-01-10

Address: Suite 391 6963 Ullrich Shore, Bellefort, WI 01350-7893

Phone: +6806610432415

Job: Dynamic Manufacturing Assistant

Hobby: amateur radio, Taekwondo, Wood carving, Parkour, Skateboarding, Running, Rafting

Introduction: My name is Pres. Lawanda Wiegand, I am a inquisitive, helpful, glamorous, cheerful, open, clever, innocent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.